Leveringstid 1-3 hverdage.

Kosmetikrondeller - gratis hækleopskrift

LAV DINE EGNE KOSMETIKRONDELLER
Hos GarnLyst minimerer vi affald og stræber efter lukkede forsyningskæder i vores leverandørers garnproduktion. Vores mål er at påvirke miljøet så lidt som muligt.
Så hvad kunne være mere passende end at hækle sine egne kosmetikrondeller? Det er nemt, hurtigt, perfekt til at få brugt garnrester og en god gave til dem, du holder af. Men pas på: Det kan være vanedannende!
 
TIPS TIL VALG AF GARN
Alle vores garner er ikke kun velegnede til strikning, men også til hækling. Da vores garner er naturfibre, bevarer de fibrenes selvrensende egenskaber, hvilket gør, at de ikke er ideelle til maskinvask. Kosmetikrondeller skal dog vaskes regelmæssigt af hensyn til hygiejnen. Det betyder, at fibrene skal kunne tåle maskinvask ved mindst 30 °C eller helst 60 °C uden at tage skade. Derfor er bomuld eller en bomuldsblanding bedst til kosmetikrondeller, fordi det er skånsomt mod huden og velegnet til veganere. Fra vores sortiment anbefaler jeg den glatte Cumbria, den lidt kraftigere Re-Jeans eller den bløde Suave til dine kosmetikrondeller. Jeg har hæklet med disse tre garner til rondellerne og synes, at de fungerer godt. Opskriften er skrevet til Cumbria-versionen, men du kan sagtens bruge de to andre garner også. Du er velkommen til at prøve dem alle en efter en!
KOSMETIKRONDELLER 
 
Materialer:
Cumbria fra Pascuali (60 % bomuld, 40 % viskose), 50 g ~ 150 m:
1 x 50 g nøgle i lige den farve du vælger
eller 5 g restgarn 
3 mm hæklenål
Maskemarkører
Monteringsnål og saks
 
Størrelse:
Diameter: 5 cm
 
Teknikker

Magisk ring
Form en løkke med en diameter på ca. 4 cm med arbejdsgarnet, hvor trådenden peger mod venstre. Arbejdstråden er øverst og løber mod højre. Hold krydsningspunktet i venstre hånd med tommel- og langfinger. Stik ind i ringen forfra med hæklenålen, og tag arbejdsgarnet op, så der er en lille løkke på hæklenålen. Saml garnet op som normalt, og hækl den første fastmaske. Enden af garnet løber langs ringen til venstre. Hækl nu det ønskede antal masker ind i løkken. Sørg for, at maskerne hækles rundt om den dobbelttrådede ring (løkken og garnenden). Træk til sidst i den korte garnende for at lukke ringen.
 
Luftmaske
For at lave den første luftmaske laver du en glideknude på nålen og trækker garnet igennem for at skabe en ny løkke. Ved alle efterfølgende luftmasker skal du føre garnet gennem den løkke, du har på nålen.

Kædemaske
Stik hæklenålen gennem den næste maske (normalt den første maske i den foregående runde) forfra, før garnet fra bagsiden til forsiden, og træk det gennem begge masker på hæklenålen.

Fastmaske
Læg garnet over nålen, stik nålen gennem den næste maske forfra og bagud, og træk garnet frem. Du har tre løkker på nålen. Vikl garnet om nålen, og træk det gennem de to første løkker på nålen. Du har to løkker på nålen. Slå garnet om, og træk det gennem de resterende to løkker.

Forkortelser
fm(er) = fastmaske(r) 
omg(e) = omgang(e) 
km(er) = kædemaske(r)
m(s) = maske(r) 
lm(s) = luftmaske(r)
 
Opskrift
Lav en magisk ring.
1. omg: 2 lm, 11 fm, luk omg med en km i første m (12 m)
2. omg: 2 lm, hækl 1 fm i samme m, hækl 2 fm i hver m, luk omg med en km i første m (24 m)
3. omg: 2 lm, hækl 1 fm i samme m, hækl skiftevis 1 fm i en m og 2 fm i en m, luk omg med en km i første m (36 m).

Hæft alle ender. Kosmetikrondellen er færdig nu!